Artikkelit

2017-11-29 https://www.patmos.fi/filebank/articles/tag-list_1447_7009-turvakerays_luovutus.jpg Patmos Lähetyssäätiön toiminnanjohtaja Pasi Turunen ja kenttäkehitysjohtaja Pirkko Säilä kävivät Helsingin juutalaisessa seurakunnassa eilen seuraamassa Turvakeräyksen päättymistä ja luovuttivat lopullisen tuloksen selvittyä Patmos Lähetyssäätiön lupaaman osuuden 15 000 euroa keräykseen. Patmos oli... https://www.patmosplus.fi/artikkelit/1447/patmos_osallistui_helsingin_juutalaisen_seurakunnan_turvakeraykseen Patmos article

Patmos osallistui Helsingin juutalaisen seurakunnan Turvakeräykseen

Patmos Lähetyssäätiön toiminnanjohtaja Pasi Turunen ja kenttäkehitysjohtaja Pirkko Säilä kävivät Helsingin juutalaisessa seurakunnassa eilen seuraamassa Turvakeräyksen päättymistä ja luovuttivat lopullisen tuloksen selvittyä Patmos Lähetyssäätiön lupaaman osuuden 15 000 euroa keräykseen. 

Patmos oli luvannut lahjoittaa kyseisen summan mikäli keräys tuottaisi vähintään saman verran lahjoituksia ja näin lahjoitussuma kaksinkertaistuisi. Lopullinen tavoite ylittyi moninkertaisesti kun yli 400 lahjoittajaa osallistui innokkaasti keräykseen netissä. 

Patmoksen lupauslahja  luovutettiin välittömästi lopullisen keräystuloksen selvittyä ja 48 tuntia kestäneen nettikeräyksen päätyttyä eilen klo 17:01. Sen vastaanottivat Helsingin juutalaisen seurakunnan puheenjohtaja Yaron Nadbornik ja varainhankkija Ariel Nadbornik.  

He kiittivät Patmoslahjoittajia sekä kaikkia keräykseen osallistuneita ja korostivat Turvakeräyksen tuloksen merkitystä. 

Keräyksen lopullinen tulos, 54 522 euroa yllätti keräyksen järjestäjät positiivisesti ja he olivat tuloksesta erittäin rohkaistuineita.

Varat  käytetään Helsingin juutalaisen seurakunnan turvallisuusjärjestelyihin.

Antisemitismi on Suomessakin lisääntynyt ja juutalainen seurakunta on joutunut vuosien varrella vahvistamaan turvallisuusjärjestelyitä, joihin kuluu vuodessa yli 200 000 euroa. 

Alla olevassa videovälähdyksessä tunnelmia Turvakeräyksen päättymishetkiltä. Pirkko Säilä haastattelee Ariel ja Yaron Nadbornikia. Koko haastattelu kuullaan Radio Patmoksen Yhdessä olemme Patmos -ohjelmassa lauantaina klo 20:30-21.30.