Artikkelit

2019-02-08 https://www.patmos.fi/filebank/articles/tag-list_1726_7764-tubisairaala.jpg Marraskuussa 2018 tapasimme Kishinjevin tubisairaalan lääkäreitä ja lapsia sairaalan syksyisellä pihamaalla. Moldovan tubilasten avun tarve on hyvin monipuolista ja kaiken kattavaa. Moldovan tubilaitostyö alkoi Kishinevin tubisairaalassa yli 20 vuotta sitten. Kahdeksan vuoden ajan olemme tehneet... https://www.patmosplus.fi/artikkelit/1726/kymmenia_tubisairaalan_lapsia_tulee_uskoon_kummityon_kautta Patmos article

Kymmeniä tubisairaalan lapsia tulee uskoon kummityön kautta

Marraskuussa 2018 tapasimme Kishinjevin tubisairaalan lääkäreitä ja lapsia sairaalan syksyisellä pihamaalla. Moldovan tubilasten avun tarve on hyvin monipuolista ja kaiken kattavaa.

Moldovan tubilaitostyö alkoi Kishinevin tubisairaalassa yli 20 vuotta sitten. Kahdeksan vuoden ajan olemme tehneet jatkuvaa hengellistä – ja auttamistyötä lisäksi myös Tyrnovon tubilaitoksessa ja jonkun verran Korneshtin koulukodissa.

Sairaalatyöntekijämme Anatoli Gutjum hankkii ja kuljettaa päivästä toiseen apumme perille. Ruokaa, hedelmiä, koulutarvikkeita, hygieniatarvikkeita, lääkkeitä, vaatteita, leluja, pyykinpesukoneita, hengityskoneita… Kaikkea välttämätöntä, jota valtion tuki laitoksille ei pysty – tai pidä tarpeellisena – kattamaan.

Usein mietin, miten nämä laitokset selviäisivät ilman Patmoskummien apua. Kuka veisi näitä köyhistä ja kurjista kylistä ja perheistä tulleita lapsia kesäretkille tai muille mukaville paikoille virkistäytymään? Kuka tekisi sen, mikä kuitenkin ja aina työssämme on kaikkein tärkeintä: kuka kertoisi ilosanomaa lasten parhaasta Ystävästä?

Jokaisen lapsen tarvitsee saada kuulla evankeliumi! Ja mikä ihanaa: nämä lapset haluavat kuulla, heitä ei tarvitse anella tai houkutella Anatolimme pitämiin kokouksiin. He tulevat innoissaan, kirmaten. Keskimäärin 50 lasta jokaisen vuoden aikana on tullut henkilökohtaiseen uskoon Jeesukseen.

Näiden lasten koko elämä on muuttunut, heidän kotinsa ja perheensä ovat muuttuneet. Jeesus on antanut heille tulevaisuuden, toivon ja ilon! Kishinevin ja Tyrnovon laitoksissa on kerrallaan hoidossa 200-250 lasta.

Tämän lyhyen työn kuvauksen jälkeen haluan sydämestäni siunata teitä, rakkaat ystävät, uuteen alkaneeseen vuoteen Moldovan tubilaitostyössä. Siunatkoon teitä Israelin Pyhä, antakoon Hän teille turvansa, rauhansa ja armonsa alkaneena vuotena 2019! ”Meidän apumme on Herran nimessä, Hänen, joka on tehnyt taivaan ja maan.”

Rakkain terveisin,

Hannele Suortti

Ilmoittaudu kummiksi

Antamalla lahjasi tuet Moldovan tubilaitostyötä

Lahjoita: Moldovan lapset (Tubisairaaloiden lapset)

Valitse summa: