Artikkelit

2019-10-30 https://patmos.valudata.fi/filebank/articles/tag-list_1884_8131-abiyM.jpg Etiopian pääministeri Abiy Ahmed Rakas rukoileva ja yhteistä lähetyksen näkyä kantava ystävämme, patmosystävä. PATMOKSEN LÄHETYSKENTTÄ ETIOPIA PYYTÄÄ RUKOUSTASI Etiopian työmme vastaava, Ayalew Taddese lähetti viime viikolla kiireisen rukouspyynnön Etiopian tilanteesta. Olemme työtovereina rukoilleet... https://www.patmosplus.fi/artikkelit/1884/tiesulkuja_poltettuja_autonrenkaita_mielenosoituksia Patmos article

Tiesulkuja, poltettuja autonrenkaita, mielenosoituksia

Etiopian pääministeri Abiy Ahmed

Rakas rukoileva ja yhteistä lähetyksen näkyä kantava ystävämme, patmosystävä.

PATMOKSEN LÄHETYSKENTTÄ ETIOPIA PYYTÄÄ RUKOUSTASI

Etiopian työmme vastaava, Ayalew Taddese lähetti viime viikolla kiireisen rukouspyynnön Etiopian tilanteesta. Olemme työtovereina rukoilleet ja nyt pyydän myös sinua mukaan kantamaan tätä rukoustaakkaa rakkaan lähetyskenttämme, Etiopian puolesta, joka elää levottomia aikoja.

Etiopian pääministeri Abiy Ahmed oli vielä muutama viikko sitten juhlittu sankari, kun Ruotsin Nobel-komitea nimesi hänet tämän vuotisen Nobelin rauhanpalkinnon vastaanottajaksi. Pääministeri Abiyn yhdeksi merkittäväksi saavutukseksi katsottiin hänen aikaansaamansa rauha Etiopian pohjoisen naapurin, Eritrean kanssa. Pääministeri Abiy on tehnyt uudistuksia myös omassa maassaan, vapauttanut mielipidevankeja ja tehnyt monia muutoksia.

Pääministeri Abiy on henkilökohtaisesti kristitty, joka on vedonnut toisiinkin ministereihin, että he näyttäisivät esimerkkiä johtamisesta palvelemalla omaa maataan. Ennen näkemätöntä onkin ollut, että pääministeri yhdessä joidenkin ministeriensä kanssa on sunnuntain jumalanpalveluksen jälkeen mennyt siivoamaan katuja tai istuttamaan puita.

Etiopia on maa, jossa on paljon erilaisia keskenään erimielisiä heimoja ja poliittiset erimielisyydet leimahtavat herkästi mielenosoituksiksi. Viimeisen viikon aikana mielenosoitukset ovat muuttuneet väkivaltaisiksi. Radikaalit ainekset houkuttelevat köyhiä ja työttömiä nuoria mielenosoituksiin, joissa poltetaan renkaita ja autoja ja rakennetaan tiesulkuja. Väkivaltaisuudet ovat aiheuttaneet laajoja vahinkoja. Mielenosoitukset ovat olleet jo Sidamon työkohdettamme Hawassaa lähellä olevassa Shassemanen kaupungissa. Levottomuuksien aikana mielenosoituksissa on kuollut jo 68 ihmistä.

Vaikka Patmoksen työkohteessa Sidamon läänissä on tähän mennessä ollut melko rauhallista, mielenosoitusten vuoksi tiet pääkaupunkiin Addis Abebaan ovat olleet poikki ja matkan on voinut tehdä vain lentämällä.

Etiopian kummikohteen lapsia

Työtoverimme Lokken koululla ja katulapsikodeilla pyytävät esirukousta, että rauha saisi palata ja mielenosoitukset loppuisivat ja he saisivat elää turvassa. Uutena jännityksen aiheena on Sidamon läänissä toteutettava kansanäänestys. Alueella on 54 eri heimoa, jotka äänestävät alueen itsehallinnosta marraskuun aikana. Kiitos, kun rukoilet kummilastemme ja työtovereittemme ja koko Etiopian kansan puolesta ja tietysti pääministeri Abiyn puolesta.

Siunaavin terveisin Etiopian työtovereiltamme ja myös Romanian työkentältämme, josta palasin tämän viikon maanantaina. Vierailimme puolisoni Juhanin kanssa työkohteissamme, jossa saamme auttaa romanilapsia pääsemään kouluun. Näimme suuren eron alueiden välillä. Siellä missä kummiohjelmamme ovat toimineet, lasten elämä on muuttunut paremmaksi, kun taas toisilla alueilla väestö on lukutaidotonta ja koulu on monille lapsille vielä kaukainen haave. Kummiohjelmamme kautta näemme suuria muutoksia.

Kiitos Herralle myös Operaatio Joulun Lapsesta, joka on juuri nyt ajankohtainen. Kiitos kun olet rukouksin ja rakkaudella mukana näissä lähetyskenttiemme asioissa.

PIRKKO SÄILÄ

Ilmoittaudu Etiopian lasten kummiksi