Artikkelit

2019-11-26 https://patmos.valudata.fi/filebank/articles/tag-list_1902_8158-joulunlapsi_kerayskuva_keskikoko.jpg Kishinevin tubisairaalaan tuotiin hoitoon 12-vuotias Adriana. Henkilökunta kiinnitti heti huomiota tytön vointiin, laihuuteen ja harvinaisen huonoon vaatetukseen. Patmoksen tubilaitoksiin palkkaama työntekijämme Anatoli lähti paikan päälle tytön kotiin tutustumaan hänen olosuhteisiinsa. Adriana on... https://www.patmosplus.fi/artikkelit/1902/jeesus_siunaa_euroopan_koyhimpia_lapsia_sinun_rakkaudenlahjasi_kautta Patmos article

Jeesus siunaa Euroopan köyhimpiä lapsia sinun rakkaudenlahjasi kautta

Kishinevin tubisairaalaan tuotiin hoitoon 12-vuotias Adriana. Henkilökunta kiinnitti heti huomiota tytön vointiin, laihuuteen ja harvinaisen huonoon vaatetukseen. Patmoksen tubilaitoksiin palkkaama työntekijämme Anatoli lähti paikan päälle tytön kotiin tutustumaan hänen olosuhteisiinsa.

Adriana on kotoisin Krikovon kylästä, muutaman kymmenen kilometrin päästä Kishinevistä. Perhe koostuu vanhemmista ja kahdesta Adrianan sisaruksesta, Valeria-siskosta (6-vuotta), ja Sandy-veljestä (8-vuotta). 35-vuotias äiti sairastaa myös tubia, eikä sen takia pääse mihinkään töihin. Äiti on hyvin laiha, painaa vain 40 kg. Isä tekee töitä kyläläisten pelloilla, milloin saa työtä, ja hyvin mitättömällä palkalla.

Anatoli näki omin silmin, miten äärimmäisen huonoissa olosuhteissa perhe elää. Talo, joka on yli 100 vuotta sitten rakennettu, on sortumispisteessä. Katto vuotaa pahasti sateella ja vettä on pakko kerätä vateihin sateen aikana. Anatolin mukaan talo on asuinkelvottomassa tilassa ja voi sortua täysin hetkenä minä hyvänsä.

Perheellä ei ole sähköä käytössään, koska velkojen takia sähkö on katkaistu. Velkoja on muutenkin kertynyt jo tuhansia euroja. Talo-hökkelö ja maapalsta on ulosmitattu velkojen tähden. Myös kaasua ei ole. Ilta-aikaan he ottavat salaa sähköjohdosta sähköä sen verran, että lapset saa tehtyä läksynsä ja huonetta saadaan yöksi pikkuisen lämmitettyä.

Kun Anatoli tuli kotikäynnille, niin perheellä ei ollut mitään ruokaa. Anatolin kävi heitä niin sääliksi, että hänen piti mennä kauppaan ostamaan elintarvikkeita. Vaikka hänkin on tottunut moneen ja näkemään kaikkea, niin tämän perheen olosuhteet ovat reilusti pahimmasta päästä.

Rukoillaan perheen puolesta, että Jumala tarttuisi heidän koko elämän tilanteeseensa ja auttaisi heitä. Tänä jouluna Adriana saa ensimmäisen kenkälaatikkolahjansa ja samoin hänen sisaruksensa.

Jeesus siunaa Euroopan köyhimpiä lapsia sinun rakkaudenlahjasi kautta. Anna lahjasi alla olevalla lahjoittimella tai jos maksat pankissa käytä viitenumeroa 74010.

Hannele Suortti/Pirkko Säilä

Anna rakkaudenlahjasi:

Lahjoita: Operaatio Joulun Lapsi

Valitse summa: